[zpět na Golf homepage]

sezóna 2009

Facebook "Postak@Golf"

22.12.2009, HCP 22.6 Prosinec už žádný golf nenabídl, ale snad se dostanu ještě aspoň jednou do indooru, abych byl v lednu připravený na Praia do Forte :-).

Výsledkově jsem se za celý rok moc nepředvedl, ale užil jsem si spoustu golfových zážitků, takže golf v roce 2009 stál opět za to!
Na stránkách bylo největší změnou to, že vzhledem k poměrně sporadické aktualizaci jsem začal na podzim používat Facebook, kam teď směřují moje golfové aktuality.

A jako obvykle nabízím ještě malý přehled, jak se v letošním roce (ne)dařilo:

  • nejlepší výkon: Ústí nad Labem - Terasy za 93 (HCP 22.6, 39 stbf)
  • počet birdie: 8 (mj. 3x Alfrédov)
  • událost roku: Acision Masters
  • zajímavá umístění: Acision Open: 2., Zodyhyd Trophy: 2.
  • hraní v zahraničí: Egypt, Španělsko, Indie, Hawaii
  • zklamání roku: 4.-5. místo na Acision Masters (Slavkov, 113 ran)
  • změna hendikepu: +0.5
  • výsledek Eurojamkovky: -17 EUR
  • -: méně odehraných her, pouze zhoršování hendikepu, jediný odehraný turnaj
  • +: slušné podzimní výsledky, cesty za golfem doma i v zahraničí
    Statistika 2009 - kvalifikační výsledky
    Stableford TOP 6
      36
      34
      34
      31
      30
      27
    Celkem 192



6.12.2009, HCP 22.6 Po dlouhé době jsem konečně doplnil stránky tak, aby byly aktuální. Hlavně jsem tedy doplnil povídání o zahraničních hřištích, kde jsem si letos zahrál. Čerstvě je tak kompletní povídání o hraní na Hawaii.
Nové verze se taky dočkala Scoring tabulka, která teď umí plnohodnotný záznam výsledků na 9 jamek.
Celkem pravidelně se mi daří posílat krátké zprávy na Facebook, takže průběh zbytku letošní sezóny je dobře zdokumentovaný :-). Ještě jsem 2x zkusil zaútočit na hendikep, ale pokaždé z toho byla ochranná zóna a tak je zřejmě jasné, že letošní rok zakončím s o půl bodu horším hendikepem než loni. Hraní venku už je silně nepravděpodobné, tak snad bude aspoň nějaký ten indoor.

Do konce roku se tady tak nejspíš objeví už jen shrnutí letošní sezóny. Hrál jsem letos méně, ale zase o to hůř :-). No, tak hrozné to zas nebylo a podzim byl vlastně docela slušný :-).
Ale pokud všechno dobře dopadne, tak už v lednu tady přibude další trošku exotické hřiště, hned po Novém roce totiž vyrážíme za teplem to Brazílie. A golf by samozřejmě v rámci takové cesty neměl chybět!



11.10.2009, HCP 22.6 Mám za sebou dovolenou (už přes měsíc, bohužel... :-)), ale zatím jsem stihl dát na stránky jen fotky z 5+1 havajského hřiště a jinak nic. A přitom jsem si i po návratu docela zahrál - zklamal v Acision Masters, prohrál moc Euro s Michalem, dvakrát zhoršil hendikep (a jednou udržel), prošel jedno a půl nového hřiště a 2 novostaré v Čechách atd.

Ale odhodlal jsem se ke změně. Kromě toho, že jsem vyměnil míčky na Callaway HX Hot Plus (třívrstvé :-)), tak jsem se rozhodl propadnout trendu sociálních sítí a po tříměsíčním read-only pobytu na Facebooku začít používat tohle médium i ke psaní. A to přímo golfovému. Aktualizace stránek mi tady moc nejde, tak to zkusím jednodušeji, tedy na Facebooku. Založil jsem skupinu "Postak@Golf" a pokusím se posílat rychlé zprávy tam.
Musím se s Facebookem hlavně naučit zacházet, ale asi by neměl být problém to najít - buď jako skupinu nebo přes moje skutečné jméno (bez diakritiky Jan Posta :-)))). Ale stránky určitě nezavrhnu a pokusím se je udržet aspoň trošku aktuální, minimálně v jiných částech než aktuální sezóna.



2.8.2009, HCP 22.4 Stránky teď docela zanedbávám, golf trochu méně. Ale určitě bych chtěl hrát víc. Nicméně v červnu a červenci jsem zvládl dvakrát zhoršit hendikep, prohrát dvě jamkovky, skončit druhý v Zodyhyd Trophy a druhý v Acision Open. Co mě může mrzet je, že skoro pokaždé jsem mohl výsledek zvrátit v závěru, ale ani jednou jsem to nezvládl - 2 ztracené míče, drive do lesa, aut atd.

Sice mi kvůli bouřce nevyšlo hraní v Rakousku, ale aspoň u nás jsem si zahrál na dalších dvou hřištích, v Pardubicích a na nově otevřené Zbraslavi. Ta určitě stojí za pozornost. Sice 7 greenů je zatím zimních, ale 50% sleva na fee je rozumná a hřiště je jinak bez problémů hratelné. A ještě jsme byli pod dohledem Alexe Čejky :-). Škoda, že mě v tu chvíli nenapadlo nechat si podepsat aspoň třeba scorekartu...
Mimochodem mě docela překvapil rozdíl mezi míčky. Vzal jsem si na toto hraní darované třívrstvé Nike One a opravdu to bylo poznat. Chvíli mi trvalo, než mi došlo, že potřebuju brát o jednu delší hůl na dlouhé rány. Těžko říct, jestli to mám těm míčkům přičítat, ale pocit z krátké hry vůbec nebyl špatný. Zajímavé. Ale vzhledem k počtu míčků, které pravidelně ztrácím, zůstanu zřejmě raději u oblíbených (a levnějších) Callaway Big Bertha :-).

V Čechách si teď měsíc nezahraju - čeká mě totiž dovolená! Doufám, že v září přidám pár hřišť pod odkaz Hawaii :-).



7.6.2009, HCP 22.2 Konečně jsem se zbavil žroutu víkendů, který mě provázel poslední 2 roky. Musím ale říct, že už se to přímo netýkalo letošního jara, takže velmi sporadická aktualizace stránek má i jiné příčiny. Nicméně teď už se těším na nerušené hraní. Na druhou stranu musím letos výrazně šetřit s dovolenou, takže budu muset zřejmě oželet i některá tradiční hraní v týdnu (třeba obvyklá Ypsilonka začátkem července). Ale vynahradit bych si to měl v srpnu, kdy doufám přidám několik hřišť na stránku Hawaii :-).
Každopádně se teď pokusím stránky doplnit. Dnes je to shrnutí posledních 2 měsíců, pozvánka na Zodyhyd Trophy 2009 a některá nově navštívená česká hřiště. Stále dlužím hlavně popis hřišť, kde jsem si zahrál přes zimu.

V dubnu jsem stihl 2 devítky a hlavně jarní prodloužený víkend v Českém Krumlově, kde jsme si s Pavlem S. dobře zahráli a včetně doprovodu užili i negolfový program. Hřiště u Krumlova je ideální místo na takovou akci a můžu jen doporučit.

Až v půlce května jsem se letos dostal k prvnímu souboji s Michalem. A byl to opravdu pořádný souboj - Darovanský Dvůr a jamkovka bez vyrovnání. Až na první jamku (mám s ní obecně poslední dobou docela problémy) se první devítka docela povedla a na druhou jsme šli square. Začátek druhé byl ale z mé strany docela nevydařený a když jsem nevyužil šanci ke korekci na prostředních jamkách, tak už to nevypadalo dobře. Ale zabojoval jsem a birdie+par na 16. a 17. znamenaly opět vyrovnání. Drive na poslední jamce jsem ale neomylně poslal do autu a bylo hotovo... Škoda. Aspoň na Eura to bylo lepší a tak jsem se pro letošek dostal v Eurojamkovce do minimálního vedení. Ale byl to krásný souboj.

Ke konci května jsem se vrátil na tradiční firemní soustředění do Českého Krumlova. Opět to byla podařená akce a tak jsme po oba dny v pěti lidech obešli místní osmnáctku. Dal jsem si nesoutěžní výsledky, i když jsem se do té doby letos ještě nevešel do ochranné zóny. Stejně to dopadlo i první den, takže jsem letos poprvé zhoršoval. Aspoň jsem si spravil chuť společně s Pavlem F. v podvečerním texasu na staré devítce, kde jsme vybojovali výhru nad Tomášem a Viktorem až na poslední jamce. Pavel F. předtím předvedl eagle na desítce, ale ani to mu nestačilo k prolomení hcp 36, protože se svým hendikepem 37 zahrál už poněkolikáté 36 stbf... Nepodařilo se mu to ani druhý den, já se aspoň tentokrát do ochranné zóny dostal a nebýt několika hloupých zaváhání na jamkách, kde se mi předtím dařilo, mohlo to být i lepší. Celkově to ale byly výborné 2 dny a určitě skvělá příprava na Acision Open, které už se připravuje.

Takovou třešničkou na dortu pak byla včerejší hra v Molitorově. Novou osmnáctku jsem hrál poprvé. Až na první jamku mi vyšla původní devítka, kde bych bral 19 stbf. V nové druhé mě řádně potrápil třešňový sad i vítr, ale nakonec to byla zase ochranná zóna a dobrý dojem ze staronového hřiště.
Velký den to byl ovšem pro Pavla F. Nejen, že se mnou remizoval v jamkovce díky výborné druhé devítce (mj. "cikánské birdie" na dvanáctce), ale hlavně 41 stbf přineslo kýžené prolomení hranice hcp 36! Takže velká gratulace. Myslím, že teď je na řadě Honza T. :-).

Další událostí bude Zodyhyd Trophy už za necelé 2 týdny na Mnichu a v Telči. Už se moc těším!



5.4.2009, HCP 22.1 Vůbec, ale vůbec :-) nic nestíhám. A tak nezahálí jenom stránky (kde dlužím aspoň pár slov o Egyptu, Španělsku a Indii), ale i moje hra. Ani další zápas Kantýna Indoor Trophy se neuskutečnil a tak už to asi necháme na ven. Co taky zůstává zatím nerozhodnuté, je Zodyhyd Trophy 2009. Ale určitě něco s Michalem vymyslíme!
Ale aspoň jsem si konečně zahrál doma! Devítka v Motole (s novým driverem Pavla P.) a Písek (s výborným výkonem Honzy T.). Krásné počasí a většinou hrozná hra, ale moc jsem si to užil. Snad to zase brzy zopakuju.

A ještě musím přidat (už) každoroční přehled hřišť a cen od Jakuba, který se určitě bude hodit. Díky!



20.2.2009, HCP 22.1 Začátek roku je dávno pryč, venku leží sníh a na golf není skoro ani pomyšlení. Ale přesto, že teprve teď jsem se dostal k malé aktualizaci stránek, jsem golfově úplně nezahálel. Sice je teď nějak moc práce, ale i ta přináší golf! Ale popořádku.

Přelom roku jsme strávili na (i) golfové dovolené v Egyptě. A tak jsem na Silvestra přidal do loňských statistik ještě jedno birdie, zahrál jsem si už na Nový rok a pak ještě jednou. To vše na hřišti Taba Heights. Hned potom následovala služební cesta do Španělska a tak jsem si druhý lednový víkend zahrál na hřišti Laukariz v Baskicku. A nakonec asi nejvíce exotický zážitek - polovina února a golf v Indii na hřišti Eagleton.
Zatím jsem se dostal jenom k tomu, abych dal na stránky fotky, ale určitě i něco napíšu.

V domácích podmínkách je teď hraní v nedohlednu (i když pokud vím, tak se venku dalo hrát začátkem ledna i února) a letos mi nevychází čas ani na indoor. Tedy až na výjimku Kantýna Indoor Trophy 2009. A tak vyhlížím jak jaro, tak i trošku víc volného času, abych mohl golfovou sezónu 2009 pořádně odstartovat i doma.