[zpět na Golf homepage]

sezóna 2007

31.12.2007, HCP 28.6 Rok 2007 byl ve znamení hodně golfu, určitého zlepšovaní a také přibývání dalších přátel - golfistů. To všechno k mé velké radosti.

Těch negativních stránek je hodně málo. Snad těsně nesplněný HCP cíl 28- (ještě mě to bude stát trestnou láhev...). Taky jsem ještě neprolomil 100 ran a k tomu zůstává otevřených pár drobných výzev (třeba par na devítce na ČeBr atd.).

V příští sezóně budu mít bohužel času na golf mnohem méně. I proto bude můj cíl poměrně decentní: HCP pod 27. Ale hlavně si přeju, aby se hra dařila (pokud možno pod 100) a užíval jsem si na hřištích tak, jako dosud.

A protože sezóna definitivně skončila (v prosinci jsem stihl už jen párkrát indoor), tak je správný čas i na pár čísel:




6.12.2007, HCP 28.6 Už jsem ani nedoufal. Listopadové počasí nestálo za nic a vypadalo to na konec sezóny 3.11. Nakonec se ale sešly okolnosti, tedy počasí a čas, a tak se mi podařilo vyrazit aspoň na devítku do Staré Boleslavi.
Původně jsme naplánovali hraní i proto, aby ti, co nenasbírali potřebné zápisy na udržení aktivního hendikepu, to ještě mohli dohnat na poslední chvíli. Z toho bohužel sešlo, protože ještě ráno se musel omluvit i Tomáš. Vyrazili jsem tedy jen s Viktorem. Ještě večer jsem si říkal, že když bude Tomáš zapisovat nesoutěžní výsledek a ani já a ani Viktor ještě nemáme splněny letošní cíle, tak je i pro nás nesoutěžní výsledek povinnost. No ale když jsme se sešli jen s Viktorem, tak jsem to nakonec nechal být, vzhledem k dlouhé pauze jsem nic moc nečekal. Chyba! Rozhodně jsem to měl zkusit.

Předpověď počasí byla velmi dobrá a taky to tak bylo. Sice trochu vítr, ale žádný déšť, teplo a většinou slunce. Prostě pohoda. A k tomu hřiště ve velmi dobrém stavu. Pustili jsme se tedy do hry a po pěti jamkách jsem si říkal, že to není špatné, ale že double bogey už mám stejně moc a par žádný (na rozdíl od Viktora, který na trojce jen těsně minul birdie). Pak ale přišly 2 bogey a na osmičce dobrý drive a příhra pitching wedgí půl metru od jamky do mého zatím asi nejjednoduššího birdie. Par na devítce jen uzavřel hodně podařenou hru. Celkem +9 (42), tedy osobní rekord na boleslavské devítce. A taky 21 stbf (podle normované devítky). To by bohatě stačilo na můj letošní cíl. Bohužel, jediná vada na dnešní hře byla, že jsem si ten nesoutěžní výsledek prostě nedal... Na druhou stranu, kdybych si ho nahlásil, mohl jsem třeba hrát úplně jinak. Takhle jsem nic nepočítal a až po celé devítce jsem jen sečetl rány. Nicméně vím, že jsem byl k 28- blízko a zahrát to dovedu. Snad to přes zimu nezapomenu.
Jsem rád, že dneska to nebylo moc o náhodě. Stačilo, že jsem nedělal velké chyby. Taky patování nebylo špatné, celkem 16 patů a ani jeden trojpat (jednopat na 8 a 9). Neskončil jsem ani jednou v překážce a šla mi hra kolem greenů (i když green v regulaci byl jen jeden). Co mě zvlášť potěšilo, byly drivy trojkou dřevem. Vlastně začínám až teď dřevy hrát. Zkusil jsem to celkem pětkrát, z toho třikrát mi to myslím pomohlo. I když nejspíš už letos hendikep dolů nedostanu, tahle hra mě prostě udělala radost a vím, že by to pod 28 jít mělo/mohlo. Tak se aspoň pochlubím scorekartou:



Prosinec 2007 na golfu:


V mezidobí jsme začali indoorové hraní (více zde) a taky jsem vyrovnal letošní Euroúčet (-11 EUR). Stav je tedy opět nula a doufám, že příští rok bych mohl taky jednou skončit v plusu.
Škoda, že příští volný termín na golf u mě vypadá až na 27.12. :-(



5.11.2007, HCP 28.6 Fall Series na US PGA skončila (zajímavým bojem o Top 125) a pomalu asi končí i moje sezóna. Jednak už nevypadá moc dobře počasí a navíc mi začíná rok s minimem volných víkendů (do Vánoc jeden...). Ač velmi nerad, budu muset zřejmě golf omezit :-(.

V pátek proběhl asi jeden z posledních pokusů zaútočit na letošních vytýčených 28-. A to pokus docela nadějný. Sešli jsme se ve třech na skoro domácím ČeBru a hra to nebyla špatná. Nakonec sice jedna škrtnutá jamka a pár dalších chyb znamenalo "jenom" 35 stbf, ale na takový výsledek si rozhodně stěžovat nebudu. Podruhé za poslední měsíc jsem se tady dostal do pozice, že par na poslední jamce znamená splnění cíle. Tentokrát jsem potřeboval chip-in asi z 8 metrů, což bylo nad moje síly. Tuhle jamku jsem v paru ještě nikdy nezahrál, takže mi zůstává další výzva na příště.
Dobře zahrál Tomáš, který snížil hendikep o bod a navíc mu šly pěkně dřeva. A za zmínku stojí i Viktorův driver, pár ran bylo opravdu podařených. Já ještě pochválím svoji novou gap wedge, zatím s ní sázím jeden green za druhým!

Sobotní Malevil s Karlem za pořád ještě přijatelného počasí (teplo a jen mrholení) už byl spíš pro zábavu. Chyb bylo tentokrát mnohem víc, takže výsledek moc nestojí za řeč, ale třeba druhá devítka tak špatná nebyla i díky slušnému patování (škoda, že mi to tak nešlo v pátek...). Jen par nám celý den nějak unikal...
Reálně mám letos šanci už jen tak na půl dne dovolené a nějakou blízkou devítku. Budou-li podmínky, tak ještě určitě zkusím uhrát nějaký výsledek. A taky s Michalem bych ještě rád upravil Euroúčet. Spíš to ale vypadá, že pomalu uložím boty a vozík k zimnímu spánku a začne indoor sezóna.



28.10.2007, HCP 28.6 S blížícím se koncem sezóny jsem trošku počítal. Od března do října jsem v Čechách platil 22 krát hru na osmnáct jamek a 17 krát na devět. S využitím různých akcí a slev jsem celkem zaplatil (zhruba) 21150,-. Nejlevnější devítka za 250,-, nejdražší osmnáctka za 950,-. Průměr na devítku zhruba 350,-. Nejčastěji jsem hrál 7 krát ve Staré Boleslavi.

Když to velmi zjednoduším - kolik se vyplatí platit roční fee?
Budu-li předpokládat, že roční fee je 7000,-, pak bych na domácím hřišti musel odehrát aspoň 20 devítek. Pro mě to určitě význam nemá, ale pokud si dá někdo na domácím hřišti třeba osmnáctku o víkendu jednou za 3 týdny, pak už to stojí za to.
Půjdu-li ještě dál, tak nejlevnější roční poplatek v klubu bez hřiště (nebo CMR) je někde kolem 3000,-. Když je tedy vstupní poplatek do klubu 30000,-, pak se tato investice začíná vyplácet zhruba po 10 letech.

Myslím, že je to velice individuální. Počáteční investice do členství v "plnohodnotném" klubu jistě není malá, ale při určitém způsobu hraní je to finančně rozumná, i když dlouhodobá varianta.
Na druhou stranu pro hráče "turisty", jako jsem třeba já, to za to zřejmě nestojí.



14.10.2007, HCP 30.6 Jo! Konečně jsem zahrál pořádný golf a byl jsem za to odměněn. Turnaj na Břemeni, 40 stbf a snížení na 28.6. Moc povedené. Největší radost mám z předvedené hry. Samozřejmě k tomu patří štěstí, ale prostě jsem dnes hrál dobře. O to víc mě mrzí nesmyslný aut na trojce po výborné první ráně (sedmička z bezproblémové pozice, 20 metrů napravo, opakovaná rána úplně bez problému...). Už jsem mohl mít pro letošek splněno :-). Ale i tak, byla to pohoda. Jako vždy pohodový flajt (i když vidět Aleše, jak po 3 týdnech hraní snižuje na 26 je trochu depresivní... ale hrál fakt pěkně), krásné počasí a samozřejmě výsledek. Ještě mě mrzí 101 ran, na těch (aspoň) 99 stále čekám. Třeba se to ještě letos povede. Jako třeba Mirkovi H., se kterým jsem hrál minulý týden v Bechyni (mířil na 27, ale to ještě nevyšlo). Dneska dal 97, snížil na 26 a tak se může snažit dál, k novému cíli, a třeba to vyjde a koupí si nové hole :-). Držím palce!

Jsem opravdu příjemně překvapený. Ještě v úterý jsem v Hostivaři zahrál jenom 30. Snad jsem si to trochu srovnal v hlavě, už na drivingu to bylo ok a pak to šlo i na hřišti. Už jsem si říkal, že jestli dneska nic nezahraju, tak letos končím (soutěžní) sezónu a příští rok si dám decentní cíl 27. Takhle to asi ještě zkusím... A příští rok 24?
Teď se už každopádně těším na úterý na texas scramble na Konopiště (ještě jsem tam nebyl).

A hlavně dnes musím pogratulovat Honzovi T. a Valče, kteří úspěšně složili zkoušku! Těším se na hřiště!



7.10.2007, HCP 30.4 Za posledních deset dní jsem odehrál 2 devítky a turnaj. Výsledky tedy nic moc. Devítky mezi 12 a 15 body a z turnaje zase zhoršení. Na druhou stranu jsem si užil dost golfu ve stále příjemném počasí. A turnaj hodně v pohodě. Hlavně se po zranění vrátil Michal a hned nade mnou 3 Eura vyhrál. Tak to jsem rád a doufám, že to ještě letos trošku zvrátím.

Rozhodně mě víc potěšil golf. Ještě snad teď se vztekám po sobotním fotbalu. Máme sice super nové dresy (díky Michale a Jardo!), dokonce dokážeme vyhrát 3:0 poločas, ale pak hrajeme zase hrozně a 3:4 prohrajeme... Ale to jen tak na okraj. Proč to zmiňuji - v sobotu ráno hodina fotbalu, odpoledne devítka a v neděli turnaj. Jsem úplně mrtvej. Sice mě určitě nejvíc sil stál fotbal (a to chytám), ale i tak je golf nepochybně fyzicky náročný sport :-). Zítra si dám ještě fotbal a v úterý osmnáctku a jsem moc zvědavý, jak budu vypadat ve středu.

Na závěr si musím připomenout zážitek z minulé neděle - birdie na "poloostrovní" dvojce ve St. Boleslavi: "první rána pětkou, mírně doleva; a najednou výhled na jamku, trošku dolů, zhruba 135m; takže sedm a po doběhu na green; čtyři metry ve svahu zprava doleva, pěkně nahrané a je to v jamce!; prostě paráda! (jinak čtyřpat na jedničce i trojce...)".



23.9.2007, HCP 30.4 Trenéra jsem si opravdu domluvil. Předtím jsem si ještě zahrál s "nováčky" Honzou a Valčou v Hořehledech (pohoda, můžu doporučit). Opět mi to létalo nalevo i napravo a tak jsem se na trénink opravdu těšil :-). Stálo to za to. Míčky najednou létaly rovně, pitche padaly na stejné místo a i dřevo jsem zkusil. Takže dobré. Asi 15 věcí na opravení a zapamatování a velká zvědavost, jak to půjde v pátek v Motole.

Pozvánce od kamaráda Aleše na turnaj městské části Praha 5 jsem nemohl odolat. Sice jsem měl mírnou obavu z těžkého motolského hřiště, ale zase jsem byl dobře připraven :-). A ono to opravdu šlo. Spoluhráče Pavla S. a Marka jsem trochu honil, ale jak už mám na to štěstí, tak i čtvrtý do party Jirka (! www.jirijezek.cz) byl v pohodě a hra se dařila. Až devátou jamku (čtyřku - šílený pětipar, startovali jsme z pětky) jsem škrtl, ale pak mi ještě spadly 2 pěkné pary třípary a po třinácti jamkách to bylo 29 stbf. Tím to ale skončilo... Na posledních pěti jamkách 2 body a sotva uhraná ochranná zóna. Asi nejvíc mě mrzel jen 1 bod na pětiparech. Asi to nezvládám i fyzicky?
Jinak to ale byl určitě podařený turnaj a ještě jednou děkuji za pozvání. Spíš jsem čekal, že HCP udržím na Ypsilonce a ztratím v Motole. Nakonec to bylo přesně obráceně. Takže se mi určitě vyplatilo trénovat.

Ověřit si (znovu) nabyté dovednosti jsem si dnes vyrazil do Terezína. Zatím jsem tam byl více než před rokem jen na rychlé devítce, takže jsem byl docela zvědavý. Hřiště je dlouhé a tak se mi přesně hodilo na vyzkoušení dlouhé hry. No, to mi tedy úplně nevyšlo. Nebodoval jsem ani na jednom pětiparu a vůbec mi to nějak nelétalo podle mých představ. Ale konec byl dobrý a celkový dojem taky, takže ok. Moderní klubovna (loni ještě rozestavěná) je hotová a moc pěkná. Vůbec celý areál je pěkný a stojí za to si tam zajet zahrát, z Prahy je to opravdu jen 45 minut. A nejvíc ze všeho mě dostaly nutrie, které se v klidu cpou u greenu nebo odpaliště a lidi zcela ignorují. Stojí za to vidět!

A skoro jsem zapomněl. Pavel S. a Mára si zahráli minulý týden v Molitorově své klubové mistrovství a oba si odnesli poháry! Druhé a třetí místo ve stablefordu a slušné snížení! Gratuluju!



13.9.2007, HCP 30.2 Tak jsem si včera zhoršil hendikep. Ale to je asi ta skoro jediná špatná zpráva, protože jinak jsem si užil krásný turnaj na Ypsilonce.

I přes ne zrovna dobrou předpověď celkem vyšlo počasí, opět jsem měl pohodové spoluhráče ve flajtu a zázemí perfektní. Trošku jsem doufal, že budu začínat na druhé devítce, která je určitě těžší, ale nakonec to byl start na první jamce. A stál za to. Na první bogey, na druhé a třetí (vše par 4) třetí rána na greenu (ale 2x double bogey...). Bohužel se mi nedařilo patování nebo jsem měl neuvěřitelnou smůlu. Za celé kolo mi 6x míček lízl kraj jamky, celkem 7 patů navíc :-(. I když od čtvrté jamky to byl už trošku boj a začal jsem kazit rány, tak nakonec první devítka za 19 stbf byla výborná!
S mírnými obavami jsem vyrazil na devítku druhou a ukázalo se, že to bylo oprávněné. Rány se mi už moc nedařily, takže jsem škrtl hned desítku. Po neuvěřitelných chybách jsem nic nezahrál ani na pětiparech 14 a 15. Šanci jsem dostal ještě po pěkném paru na šestnáctce a na poslední jamce stačilo double bogey na ochrannou zónu. Hodně nepovedený drive do biozóny ale v zásadě ukončil naděje, další pětipar škrtnutý... Druhá devítka 10 stbf a celkem tedy 29.
Můžu si stěžovat na smůlu při patech, ale hlavní problém byl určitě v jiných chybách a nezvládnutých pětiparech. Na druhou stranu jsem si dobře zahrál a nakonec o výsledek a hendikep zase tolik nejde. Bylo dobré, že moji spoluhráči to přesně tímhle způsobem brali a tak jsem si užil příjemný golfový den.

Příští pátek jdu zase na turnaj, tentokrát do Motola. To bude vzhledem k výsledku asi ještě náročnější... Že bych zašel po více než roce k trenérovi? Ať je lepší aspoň předvedená hra!



9.9.2007, HCP 30.2 Zrovna koukám v televizi na BMW Championship. Velmi oceňuji, že to vůbec u nás můžu vidět. Na druhou stranu mě trochu mrzí, že na internetu sleduji souboj o vítězství živě (do konce může být tak 15 minut) a na ČT4 vidím zhruba 10. jamku. Je výborné, že vidím krásný golf, ale já bych určitě byl pro přímý přenos! Zcela upřímně, zítra vstávám do práce a vidět finále o půlnoci se dá. Ale čekat do dvou - do toho nejdu. Takže teď si pár minut počkám, až Tiger v klidu vyhraje a půjdu spát. Takže prosím, přenosy určitě, ale live!

Jinak svoji hru jsem celkem zanedbal. Po snížení na ČeBr jsem odjel na krátkou (negolfovou!) dovolenou a od té doby jen špatná devítka v Motole a osmnáctka na Hrádku, kde ještě první devítka byla průměrná, ale druhá od pětipatu (!) na čtyřce už nestála za nic... V týdnu mě čeká turnaj na Ypsilonce a mám tedy vzhledem ke svým letošním závazkům docela obavy. Optimismus mě rychle opustil, takže to bude chtít asi hlavně trénovat. Což mi ovšem moc nejde :-).

Navíc se při fotbale zranil Michal a tak nepohneme v nejbližších aspoň šesti týdnech ani s Eurojamkovkou. Doufal jsem, že Michal zahraje něco dobrého a moje pozice bude jednodušší, ale teď nebude nic. Snad přežiju fotbal ve zdraví aspoň já. A brzo se Michale uzdrav!



16.8.2007, HCP 31.7 Konečně - včera na Čertově Břemeni 39 stbf a snížení na 30.2!
Ale další zlepšení hcp mi tedy odolávalo. Už minulý týden jsem prošel Břemeno s Pavlem P. Se hrou jsem byl spokojený a s remízou v jamkovce taky. Totálně mi ale nevyšlo patování. Žádný par a dvě škrtnuté jamky tak stačily "jen" na 35 stbf. Aspoň jsem si tam udělal nový rekord - 52 na devítce.
Pak jsem si ještě "odskočil" na devítku do Hodkoviček, ani jsem to nezapisoval a výsledek ani za moc nestál, ale zase jsem vyhrál v jamkovce 3 Eura.

S patřičným odhodláním jsem tedy vyrazil znovu na Břemeno. Nezačalo to nejlépe - dvojdotek na první jamce a po autu škrtnutá třetí. Pak se to ale zlepšilo (první devítka za 19 stbf) a když jsem na desítce zahrál par, začalo to vypadat nadějně. Taky nad Pavlem už jsem vedl o 4 body. Sice mě pak začal Pavel dotahovat a mně už to tolik nepadalo (dva metrové paty na 15. a 16. jamce jen lízly jamku), ale par na těžké sedmnáctce mi zajistil minimálně remízu v jamkovce a taky jistotu zlepšení. Osmnáctku jsem bohužel hrál už jen za bod a o ránu prohrál, takže z jamkovky byla zase jen remíza, ale s výsledkem i hrou jsem byl určitě spokojen. Sice jsem na hřišti nechal 5 hloupých ran, ale na druhou stranu měl taky potřebné štěstí. A místní rekord mám teď 50 na devítce (celkem 102).

Už se mi začalo zdát, že můj letošní cíl (28) je v nedohlednu, ale po včerejšku to už zase vypadá reálněji. A kromě toho jsem si řekl, že bych se měl pokusit dát Čerťák pod 100, což by mj. zlepšení pod 28 mohlo znamenat (když nebudu moc zhoršovat...). Když se mi to sejde, tak 99 bych tam určitě zahrát mohl. No uvidíme!



5.8.2007, HCP 31.7 Povzbuzen nedávnými výsledky (20 stbf na devítce v Hodkovičkách, vyhraná 2 Eura v St. Boleslavi a ještě včera 19 stbf opět v Boleslavi včetně jednoho birdie) jsem vyrazil na turnaj do Liberce. Před necelými dvěma měsíci mi tam vyšlo skoro všechno a tak jsem se těšil, že by to třeba mohlo vyjít znova.
No, nevyšlo... Jen jeden par a tři škrtnuté jamky daly v součtu 107 ran (o 7 více než minule) a 31 stbf. Aspoň jsem se tedy vešel do ochranné zóny, ale na nějaké zlepšení si budu muset počkat. Tak snad příště.



25.7.2007, HCP 31.7 Mistrem Acision CZ se dnes stal pro rok 2007 Karel! Velmi dobrým výkonem 98 ran ovládl Mnich a převzal putovní pohár od loňského vítěze Pavla P., dnes druhého. Ve vedlejší kategorii stableford zvítězil Viktor, který se kromě toho umístil v hlavní kategorii na rány na třetím místě a současně prolomil hranici hendikepu 36. Gratuluju! Detaily jsou k nalezení na vlastní stránce.
Já jsem tajně pomýšlel na stupně vítězů v hlavní kategorii, ale výborný výkon Viktora a moje dost nevyrovnaná hra znamenala obhajobu loňského čtvrtého místa. Aspoň jsem se (těsně) vešel do ochranné zóny, takže jsem nezhoršoval hendikep. Ale i tak jsem samozřejmě spokojený, turnaj se opět moc vydařil!

Týden se vůbec povedl. Jak už jsem avizoval, v neděli šel poprvé nesoutěžní výsledek Pavel S. A opravdu se zadařilo. Podepisoval jsem 55 stbf a po drobné opravě (výsledek byl původně zadaný z modrých odpališť) získal Pavel hned napoprvé hendikep 35.5. Takže další gratulace!



19.7.2007, HCP 31.7 Už jsem hodně dlouho nic nenapsal, tak aspoň pár zpráv z poslední doby.

Místo konání Acison Golf Open 2007 je konečně zvoleno, už příští středu by se na Mnichu mělo o titul utkat přes 10 lidí, předpokládá se dokonce mezinárodní účast!

V mezidobí jsem si dvakrát výborně (a navíc vítězně) zahrál scramble s Pavlem B. proti Michalovi se Zachardou. I když jsem s Pavlem hrál poprvé, tak jsme se výborně doplňovali a celkem přesvědčivě zvítězili jak v hlavním souboji na Ypsilonce (4/2), tak i v odvetě na devítce v Hodkovičkách (4/2).
Na druhou stranu v Eurojamkovce se mi dlouhodobě nedaří. I přes solidní výkon v Motole jsem prohrál další 4 Eura. Při další příležitosti v Líšnici jsem sice udržel nulu, ale bohužel to ani moc nebylo předvedenou hrou...

Velký den pro Pavla S. by měl přijít už v neděli. Konečně má registraci a já se těším, že budu podepisovat nějaký pořádný stablefordový výsledek, nejlépe 54 a více. Šance tu určitě je.



17.6.2007, HCP 35.2 Po slibném pátečním výkonu jsem vyrazil do Liberce, kde je čerstvě otevřená osmnáctka (nových devět jamek). Už loni se mi tam dařilo a tak jsem Karla hned nalákal na nesoutěžní výsledek. A bodový zisk stál za to - 43 stbf a snížení na 31.7! Naprostá spokojenost s výsledkem i hřištěm a určitě spokojenost i s předvedenou hrou, škoda škrtlé poslední jamky. Na druhou stranu musím přiznat i dost štěstí, ale někdy to prostě padá...
Možná ještě větší radost mám proto, že by dnešní výkon znamenal 36 bodů při HCP 28. Po dnešku vypadá letošní cíl už zase reálně. Každopádně jsem pro letošní rok mírně za půlkou... A radost má taky Michal, který má zase lepší pozici do Eurojamkovky.
Karel přidal 38 stbf a snížením na 22.6 se stal Acision hráčem s nejnižším hendikepem, to je tedy výzva pro Pavla P.!

Prostě podařené hraní se vším všudy. A k tomu jeden Ještěd (uprostřed) už od oběda:





15.6.2007, HCP 35.2 Poprvé jsem se zúčastnil komerčního turnaje. Turnaj pořádala firma Avnet, kolega Ivo dostal pozvánku a protože nehraje, tak jsem mohl jet já - díky (škoda, že se nestihl registrovat taky Pavel P.).
A byl to velký zážitek. Strávil jsem den s kompletním servisem na krásné osmnáctce Mnich. Na uvítanou míčky, týčka a občerstvení do bagu. Pak ještě snídaně. Před startem se ještě oslavovalo hole in one z předchozího turnaje šampaňským. Po hřišti se pak projíždělo autíčko s nápoji a po první devítce byla k dispozici svačina. A nakonec raut i s pečeným prasetem. Takhle bych mohl jezdit na golf klidně třikrát týdně :-).
Mám na to štěstí, ve flajtu jsem se opět sešel s fajn spoluhráči a hra rychle ubíhala. Jeden flajt jsme i předešli a ani potom jsme moc nečekali. I tak nám ale hřiště trvalo 5 hodin. Dařilo se tak střídavě, nakonec ale dva spoluhráči ve svých kategoriích skončili na třetím místě. Obecně nebyly výsledky nijak vysoké, já jsem zahrál 32 stbf a skončil 13. ze 30. Měl jsem ale velmi dobrý pocit ze hry a kromě čtyř škrtnutých jamek, kdy jsem nezvládl hlavně úplně obyčejné rány, jsem hrál myslím docela dobře. Specielně pary 5 mi šly, včetně jednoho greenu v regulaci a následného paru. Jen jako obvykle ke konci už to nebylo moc dobré a výsledek jsem si tak trochu pokazil (2 body na posledních třech jamkách).
Celé se mi to moc líbilo (aby ne...) a Mnich se určitě stal velkým kandidátem na Acision Open, je to opravdu moc hezké hřiště.



10.6.2007, HCP 35.2 Po výsledkové katastrofě na soustředění jsem si částečně spravil chuť v Boleslavi. Úplně jsem změnil držení a kromě zcela zničeného palce byla výsledkem i trošku přesnější hra. Tedy ne že bych zahrál nějak výborně, ale 3 pary a hlavně první letošní birdie (jamka 17, par 4, chip-in) potěšily.
Se mnou také vyrazil čerstvý člen (konečně) ČGF Marek S. a tak jsem ho hned pozval na nesoutěžní výsledek. Po výborném prvním kole (29 stbf) už druhé tolik nevyšlo, ale i tak snížení na HCP 41 je solidní. Věřím ale, že u toho dlouho nezůstane. A tak je teď řada na Pavlovi S., který si členství stále nezařídil. Dnes šel jen devítku a 27 stbf také není vůbec špatné. Jen dodám, že na rány jsem samozřejmě prohrál...

Michal se v úterý chystá na golf na Krétě, tak doufám, že budou fotky!



5.+6.6.2007, HCP 35.0 S blížícím se Acision Open (datum je už stanoveno - 25.7.2007) jsme vyrazili na "soustředění" do Teplé. Místní devítka se ukázala jako velmi dobrá volba. Nejen 36 odehraných jamek jsme si pořádně užili.

došlo i na ztráty - moje sand wedge :-(

Celá akce se opravdu vydařila, snad kromě výsledků. Hendikep nesnížil nikdo, 2x se zvyšovalo a to včetně mě :-(. Další info tady.

Potkalo mě tedy první zvýšení hendikepu a jestli budu hrát takhle dál, tak zřejmě ne poslední... Je na čase s tím něco udělat - tedy navštívit trenéra.



23.5.2007, HCP 35.0 V rámci služební cesty se mi podařilo dostat se na hřiště i v Holandsku a tak se zahraniční část opět trochu rozrostla. Povídání a nějaké obrázky ze hřiště Kromme Rijn jsou tady.
V mezidobí se mi podařilo dopsat povídání také k letošní dovolené, Dominikánská Republika je tedy kompletní.
Současně se blíží konání Acision Open 2007, termín bude koncem července a hřiště ještě musíme dohodnout. Vypadá to na Mnich nebo Telč. Přípravu nepodceňujeme a tak bychom začátkem června měli vyrazit na "soustředění", tentokrát pravděpodobně do Teplé. Tedy až na jednoho kolegu, který si neumí naplánovat služební cestu :-).
A abych nezapomněl, prohrál jsem s Michalem v Boleslavi letošní první 4 Eura (na devítce)...



29.4.2007, HCP 35.0 Je duben, je čas letošní (částečně golfové) dovolené. Cílem byla tentokrát Dominikánská Republika. Kromě plánovaného odpočinku a několika výletů došlo samozřejmě i na golf. Původně jsem si chtěl vzít vlastní hole, ale nějak to nevycházelo s váhou zavazadel a tak jsem se při třech návštěvách hřiště musel spolehnout na hole půjčované. Dvakrát to bylo ok, ale jednou jsem hodně litoval, že se mi nepodařilo si hole přivézt.
Prošel jsem nové "resortové" hřiště Punta Blanca, horskou devítku u městečka Jarabacoa a nakonec podle všeho poměrně vyhlášenou osmnáctku La Cana, kde nechybí jamky na mořském břehu.
Fotky jsou k nalezení tady, nějaké povídání bych rád doplnil během několika dnů.



7.4.2007, HCP 36.0 Tak mám za sebou první letošní snížení hendikepu. Takhle to zní dobře, ale vzhledem k průběhu zase tak nadšený nejsem... Každopádně jsem zahrál v Bechyni 38 stbf a můj aktuální hendikep je tedy 35.0.
S Michalem jsme byli domluveni na jamkovku (se započtením hendikepu), samozřejmě včetně ceny Euro za jamku. Řekl jsem si, že letos budu hrát nesoutěžní výsledky, kdykoli bude příležitost. Dneska vzhledem k jamkovce to ale asi nebylo dobré rozhodnutí...
První devítka se vyvíjela nad očekávání dobře, hra se mi dařila a tak i přes drobné zaváhání na deváté jamce jsem vedl 4:1 na jamky, dokonce i o 3 rány, byl jsem v plusu 7 Euro a po spočítání 25 stbf. Potud všechno ok.
Tak jsme dali klobásu a pivo a to jsem možná neměl dělat. Začalo se to kazit už na desáté jamce, prohrál jsem a navíc bez bodu. Pak ještě 2 slušné jamky a byl prakticky konec s dobrou hrou. Po dvanácté jamce jsem nicméně pořád vedl 5:2 a udržoval si bilanci +7 Euro. Někdy v té chvíli jsem začal počítat, jak jsem na tom na body a to byl zřejmě definitivní konec :-(.
Od té chvíle jsem pomalu nebyl schopný dát slušnou ránu a všechny odpaly byly poznamenány hrozným hookem, který mě už nějakou dobu trápí. A já si naivně myslel, že už jsem přišel na to, co dělám špatně a jsem schopen se toho zbavit. Prohrával jsem jednu jamku za druhou a všechno vyvrcholilo na šestnáctce, kterou jsem měl slušně rozehranou, ale 30 metrová příhra skončila v bankru a výsledné skóre bylo hodně přes deset... Totálně rozhozený jsem prohrál i další jamku a zároveň celou jamkovku a už se jen těšil, až budu pryč ze hřiště. Díky utrápeným triple bogey na posledních dvou jamkách jsem se dopracoval aspoň k celkovým 38 stbf a snížení hendikepu.
Ve výsledku jsem tedy na jamky prohrál 5:8, samozřejmě na rány a nakonec i na stableford (Michal by snižoval na 24.1, ale nesoutěžní si nezapsal). Jen v Eurech z toho nakonec byla nula, aspoň něco.
Michal tedy tentokrát jednoznačně zvítězil, ve druhé devítce mě úplně smazal. Nějak jsem to nezvládl psychicky a zase jsem nesmyslně začal počítat. Doufám, že se z toho poučím a taky, že něco provedu s tím hookem. Tak příště (a jamkovku budu hrát bez nesoutěžního výsledku).
Ale jinak jsme si výborně zahráli a už se těším na další souboj. A taky na dovolenou!



20.2.2007, HCP 36.0 Dlouho plánované trestné láhve proběhly za skoro kompletní účasti večer 20.2. S Viktorem jsme tedy donesli pití za naše splněné/nesplněné závazky a i když byla debata značně ovlivněna čerstvými negolfovými záležitostmi ("naše" firemní mistrovství bude letos asi Acision Open...), tak jsme si to pěkně užili.
Došlo samozřejmě i na cíle pro rok 2007 a tak příští trestné láhve určitě budou stát za to :-). Já slíbil 28...
V přidružené patovací soutěži zvítězil po tuhém boji Karel. Na fotkách toho ale není tentokrát moc k vidění.


Ještě zajímavost - v aktuálním vydání Zeleného Baulla, které se věnuje golf blogům, jsou také zmíněny tyto stránky. Díky!



10.2.2007, HCP 36.0 Hraje se i v únoru! Vlastně se hraje pořád kromě jednoho zasněženého víkendu. Vzhledem k tomu, že nelyžuji, tak mi takováhle zima celkem dost vyhovuje... Tak jsem si vyrazil na oblíbené hřiště do Beřovic, abych odehrál první letošní osmnáctku. Hřiště bylo stále (nebo už?) výborně upravené, snad jen na odpalištích byla trošku vyšší tráva. Mimochodem, vypadá to, že se bude stavět druhá devítka, tak to se těším.
I když jsem se trápil s odpaly a pořádně jsem trefil snad jen dva, tak naopak mi slušně šla krátká hra a patování. Ve výsledku to znamenalo solidních 36 stbf (z modrých odpališť, samozřejmě přepočítáno :-)). Tak se za těch 36.0, co budu mít na letošní kartičce, nemusím stydět :-). A jsem rád, že to vyšlo takhle brzy a navíc v Beřovicích, které považuji za celkem náročné hřiště.
Několik slunečných únorových fotek následuje.

chip-in-hole na pětce do paru, potěšil :-) chip-in-hole na pětce do paru, potěšil :-) chip-in-hole na pětce do paru, potěšil :-)



7.1.2007, HCP 36.0 Sezóna začala. Jen jsem trochu na pochybách, jestli ještě nepokračuje sezóna 2006. Každopádně 7. ledna jsem si obešel prvních letošních devět jamek.
Poznáte, kde jsem hrál?



Je to jamka č. 2 ve Staré Boleslavi focená z odpaliště trojky. Musím se pochválit, tahle fotka se povedla :-).
Dalších pár lednových fotek: