[zpět na Golf homepage]

Acision (LogicaCMG) Open 2007


25.7.2007, HCP 31.7 Mistrovství roku 2007 je za námi. 25.7. získal na Mnichu titul "mistr Acision CZ 2007" Karel. K tomu jsme si všichni užili pohodový den a hru na krásném hřišti za příjemného počasí. škoda, že zítra už se zase sejdeme v práci...

Výsledky:

Acision Open 2007
Hlavní kategorie: na rány bez vyrovnání
1. Karel Veselý
mistr Acision CZ 2007
98
2. Pavel Pokorný 104
3. Viktor Lebeda 112
4. Jan Pošta 117
5. Václav Provazník 119
6. Pavel Richtr 121
7. Tomáš Veselý 126
8. Oepke Bakker 127
9. Pavel Flaška 129
10. Jan Macek 136

Acision Open 2007
Vedlejší kategorie: stableford
1. Viktor Lebeda 46
2. Oepke Bakker 41
3. Pavel Richtr 40
4. Pavel Flaška 36
5. Jan Macek 35
6. Karel Veselý 32
7. Pavel Pokorný
Jan Pošta
31
9. Václav Provazník
Tomáš Veselý
26


A konečně fotky od Viktora:




5.+6.6.2007, HCP 35.0 Soustředění Teplá

Pří výběru termínu na Open se ukázalo, že 6.6. máme všichni možnost někam vyrazit. A tak jsme se po loňské Myštěvsi rozhodli uspořádat další podobnou akci. Organizace se opět ujal Viktor a když původní varianta Podbořánky padla kvůli absenci kuchaře v blízkém penzionu, volba padla na hřiště Klášter Teplá. Chvíli to dokonce vypadalo, že pojedeme v kompletní pražské sestavě, ale Pavel R. nakonec přehodnotil priority a Pavlovi P. na poslední chvíli účast překazily pracovní povinnosti. Vyrazili jsme tedy v úterý odpoledne v poněkud negolfovém počtu pět.

Celý areál se ukázal jako velmi příjemný hostitel a pan šéf naprosto neměl problém, abychom si dali podvečerní tréninkové kolo v pěti. Rychle jsme tedy poznali záludnosti autů a neproniknutelných rafů po stranách fairwayí, ztratili docela dost míčků a nic moc neuhráli. Nicméně na druhý den jsme se cítili dobře připraveni. V blízkém hotelu jsme stihli i večeří a i když restaurace brzo zavírala, lednice na recepci byla dobře zásobena plzeňským pivem. To byl nepochybně jeden z důvodů, proč středa po herní stránce neproběhla zcela dle našich představ a přání. Ale večer se určitě vydařil!

Driving v Teplé je trošku z ruky a tak jsme se po ránu neobtěžovali... Záhy jsme navíc zjistili, že včerejší devítka v nás toho moc nezanechala. Tedy na mně rozhodně ne. Po prvních třech jamkách skóre 38 a asi 5 ztracených míčů. Vrcholem ovšem byl můj vztek po nepodařeném chipu na dvojce, který odnesla sand wedge (výměna shaftu zhruba 1500,-). Sice už jsem se potom trochu uklidnil, ale hra stejně za nic nestála. Hookování došlo do obludných rozměrů a i když jsem zahrál druhou devítku výrazně lépe, celkový výsledek opravdu nestojí za řeč. Příliš se nedařilo ani ostatním a tak z toho bylo jen dvakrát HCP zhoršení (logicky včetně mě). Ale aby to nevyznělo špatně - zahráli jsme si výborně. Hřiště mi přišlo docela náročné. Povrch není na mnoha místech ideální, kraje některých fairwayí jsou buď rovnou aut nebo míček prostě nenajdete a vrcholem všeho jsou "svislé" greeny. Díky výraznému sklonu je dvojpat někdy opravdu velké vítězství.

Karlovo skóre +9 ve druhé devítce byla slušná výzva do závěrečné scramble devítky. Karel šel s Pavlem F. a já jsem ve trojici doplnil Viktora a Tomáše. Získali jsme ránu náskok hned na jedničce a vlastně zůstali celou dobu ve vedení. Hlavně Viktor hrál výborně a dva jeho "soukromé" pary přispěly k výsledku +8 a vítězství o 2 rány.

Odehráli jsme tedy dohromady 20 devítek, výsledky nebyly nejlepší, ale to byla asi jediná chyba na cele akci. Hřiště se ukázalo jako docela těžké, už jen +8 ze scramble je dost a navíc jsme na 180 jamkách nezahráli ani jedno birdie. Nicméně to byl výborně strávený čas a nepochybně skvělá příprava na blížící se Open!

A ještě fotodokumentace:




14.3.2007, HCP 36.0 Přípravy na letošní mistrovství začaly. Sice ještě nemáme termín ani hřiště, ale zato máme nové jméno firmy. Letos se tedy turnaj odehraje pravděpodobně pod názvem Acision Open 2007.
Protože počasí ve třetím březnovém týdnu bylo výborné, vzali jsme si den dovolené a vyrazili poprvé na společné hraní. Přidal se k nám i "nováček" Pavel F. a pustili jsme se ve čtyřech do skoro domácího beřovického hřiště. Hřiště je po zimě ve výborném stavu a na protějším svahu začíná výstavba druhé devítky
První devítka nám šla lépe, druhá už byla horší. Nakonec na svůj hendikep zahrál pouze Viktor a já si připsal první letošní nezdařený nesoutěžní výsledek (28 stbf). Ještě, že nemůžu zhoršovat :-). Ale přestřelený rybník na dvojce (poprvé!) potěšil.
Určitě se budeme snažit takhle vyrazit aspoň jednou za měsíc. Volná hřiště ve všední den určitě stojí za to a snad nám to pomůže i přežít práci...

Reálné obrysy začíná dostávat týmový souboj Motyka Tigers vs Krtka Bij, předběžně nazvaný Zodyhyd Trophy. Zatím to vypadá na 22.+23.5. na Bechyni a Čertovo Břemeno. Věřím, že se Motyka pod mým vedením nenechá zahanbit Michalovým týmem!

Nějaké fotky tentokrát pořídil Viktor: