[zpět na Golf homepage]

Acision Open 2008


24.7.2008, HCP 25.3 Telč, 24. červenec 2008 - 3. ročník Acision Golf Open.
Předpověď počasí se neustále měnila a ta poslední byla docela špatná. Nakonec ale začalo drobně pršet až když byl poslední flajt na osmnáctce. Takže tohle vyšlo. Všech 7 (celkem málo, snad to bude příště zase lepší) účastníků si tedy mělo možnost užít už třetí firemní mistrovství. Hřiště v Telči, které určitě patří k těm lepším a také hezčím areálům, bylo pro všechny nové a tak jsme byli zvědaví, co nás čeká. Po zhruba pěti hodinách bylo po chvíli počítání jasno, že titul těsně obhájil Karel!

Na stupních vítězů se tentokrát objevilo nové jméno - tedy já :-). Těsná prohra mě samozřejmě mrzí, ale není to nic nového, už při premiéře takhle prohrál Tomáš. Ten tentokrát mírně překvapivě obsadil s novými holemi místo třetí a taky opanoval vedlejší kategorii stableford. Do této kategorie jsme tentokrát zařadili jen hráče s aktivním hendikepem a tak přišel zkrátka Honza, který jinak zahrál s hcp 54 výborných 50 stbf.

Výsledky:

Acision Open 2008
Hlavní kategorie: na rány bez vyrovnání
1. Karel Veselý
mistr Acision CZ 2008
102
2. Jan Pošta 103
3. Tomáš Veselý 108
4. Pavel Pokorný 109
5. Viktor Lebeda 116
6. Pavel Flaška 118
7. Jan Macek 119

Acision Open 2008
Vedlejší kategorie: stableford
1. Tomáš Veselý 38
2. Jan Pošta 34
3. Pavel Flaška 32
4. Viktor Lebeda 31
5. Karel Veselý 30


Na hřišti nás doplnil jako divák Radek a tak se mohl věnovat také focení:




3.+4.6.2008, HCP 27.5 Soustředění Nová Amerika

Počasí na konci května a začátkem června bylo výborné. Jen úterý a středa v prvním červnovém týdnu se úplně nepovedly... A zrovna v těchto dnech jsme vyrazili na Novou Ameriku na letošní soustředění. Nakonec jsme byli jen čtyři, takže právě jeden flajt, ale aspoň jsme si to spolu pořádně užili. Využili jsme balíček 2 dny golfu za 1990,- a můžu to jen doporučit.

V úterý dopoledne jsme vyrazili na Woodland (hrál se turnaj, takže ostatní hřiště byla obsazená) a ještě za velkého horka jsme odehráli devítku na rány + kombinovanou jamkovku. Podle očekávání na rány vyhrál Pavel P. a jamkovku trošku překvapivě Pavel F. díky skvělému finiši. Viktor přivezl i cenu pro nejlepšího hráče, takže jsem rychle začal vymýšlet nějaké bodování.
Pak oběd a pomalý odchod na akademii, kde jsme si protrpěli 9 jamek (hráli jsme na počet parů a vyhrál opět Pavel P.). Na pátou jsme se chystali na Bohemia Garden, ale zrovna začal slejvák a bouřka. Takže zpět do restaurace a čekali jsme na počasí. To se umoudřilo kolem sedmé a tak jsme nakonec vyrazili na Maple Hills a pustili se do greensome. Hodně jsem si chtěl tenhle formát zahrát a tak mě potěšilo, že byli všichni pro. Hrál jsem s Viktorem a díky jeho výborným drivům jsme získali překvapivě snadné vítězství nad dvojicí Pavlů. Ve čtvrt na deset jsme zakončili den příjemnou večeří a posezením do pozdních hodin...

Středa už od rána neslibovala žádné výborné počasí. Sice jsme ještě ráno vyrazili na Bohemia Garden bez deště, ale pršet začalo prakticky hned po prvním drivu. Pak byla bouřka z jedné strany, z druhé strany a nad nás naštěstí přišla až po dohrání deváté jamky se zcela zaplaveným greenem. Pro stableford to tedy nebyly nejlepší podmínky a na výsledku se to zřejmě podepsalo. Taky už jsem o dvě jamky prohrával s Pavlem P. ve čtvrtfinále Zodyhyd Trophy.
Utekli jsme tedy na oběd a čekání na druhou devítku protáhli více než o hodinu. Déšť nakonec přece jen ustal a mohli jsme se pustit do Maple Hills. Bylo už jasné, že na původně plánovaný Woodland na konec už nedojde. Ale nezlepšil jsem se ani ve stablefordu a ani jamkovku už jsem nedokázal otočit. Zodyhyd Trophy jsem tedy opustil ve čtvrtfinále po prohře s Pavlem P. po 15. jamce. I přes nakonec celkem dobré počasí už ztrátu z rána nikdo nedohnal a tak se jen Viktorovi podařilo hendikep aspoň udržet a současně vyhrát v poslední disciplíně.
Celou akci pak zakončil Pavel F. úplně zničeným kolem hned na silničce ze hřiště a výměnou v rekordním čase. Celkovým vítězem se stal výborně drivující Viktor, následovaný Pavlem P., mnou a Pavlem F.

Pominu-li svoje ne zrovna vydařené výsledky, tak to byly i přes nepřízeň počasí velmi vydařené dva dny. A teď je už nejvyšší čas vybrat termín a hřiště pro Open!